Thursday, November 16, 2006

Good Morning Malaysia

Sejak seminggu ni saya asyik menonton TV pepagi. Tekan remote dari TV1 ke TV2 ke TV3 ke NTV7 semua serupa aje. Beritanya mungkin lain tapi cara penyampaiannya sama saje, DULL & BORING. Ada satu couple tu (berbahasa Inggeris) macam tak tau apa nak cerita. Discuss fasal kes bunuh org Monggolia tu, siap perendahkan singer Monggolia tu, ingat rap singer Malaysia ni bagus sangat ke. Kalau nak komen biarlah bertempat, awak tu sedang perhatikan orang. Sakit hati sanya tengok. Tukar channel lain pun lebih kurang jugak. Macam diorg satu acuan atau memasing tiru satu sama lain.

Kata saya...Mungkin channel TV ni samada RTM atau yang swasta tu buatlah audition cari penyamapai yang bagus sikit. Ni tidak pengacaranya kaku semacam aje. Kalau macam ni lah baik tengok kartun lagi baik. Dragon Booster!!!

2 comments:

sya said...

Jom tenguk kartun lagi best kan.. hati pun tak sakit tenguk pengacara yang kaku cam tiang lampu tapi mekap macam pelakon opera cina

j@nggo said...

sya:
Bila dah tengok pengacara macam tu j@nggo tumpang sekaki kemahuan anak yang sememangnya nak tengok kartun kat astro ceria. Bak kata sya, hati tak sakit...sebab dah tau itu kartun