Thursday, October 23, 2008

Can You Spot The Differences

2.2 Genetic Algorithms
Fig. 3 shows the flowchart of genetic algorithms programming. The algorithms first randomly select a set of vector for sizing of the hybrid system. The power derived from these components is compared to the daily load demands. If the power generated by the system able to meet the load demands then TNPC can be calculated. If power derived unable to meet the load demands then the operation strategy takes place. The operation strategy vector is randomly selected. Cost for each strategy is calculated. The lowest operation strategy cost will be added to the sizing for the TNPC for each sizing. Another sizing of component is randomly selected for the next calculation. The solution of the problem will be the one with the lowest cost of TNPC.

************ ******, ***** *******, ****** ***, ******** **** ******, Juhari Ab. Razak, *** ***** ********. 2008. Optimal Operational Strategy for Hybrid Renewable Energy System Using Genetic Algorithms. WSEAS TRANSACTIONS on MATHEMATICS, Issue 4, Volume 7, April 2008, pp. 130-140. ISSN: 1109-2769

GENETIC ALGORITHMS
The algorithms first randomly selected as set of vector from sizing of the hybrid system.The various combinations of diesel generator, wind turbine,(PV) photovoltaic array,battery,and power converter modules were taken into account towards identifying an economic solution that would meet a given load. if the power generated by the system is able to meet the load demands, then the total net present cost (TNPC) can be calculated. If power derived unable to meet the load demands, then the operation strategy takes place. The operation strategy vector is randomly selected. The cost for chosen strategy is calculated .The lowest operation strategy coat will be add to the sizing for the TNPC for each sizing. Another sizing of components is randomly selected for the next calculation. The solution of the problem will be the one with the lowest coat of TNPC. Fig. 2 gives an idea about the procedure and analysis performed by HOMER software.

Hani Alganahi, ******************************************************. ********************************************************. pp 319-324.

Maklumat lain yang berkenaan terpaksa dipadamkan bagi privasi kesemua yang lain, yang TIDAK terlibat dalam aktiviti ciplak ini. Yang saya tampal kat cubicle saya ada tertera kesemua maklumat. Hi, hi, kalau nak tengok datanglah jumpa saya.

Saya masih tak faham kenapa dia nak sangat ciplak hasil tulisan saya. Masih banyak kertas jurnal yang dia boleh buat rujukan. Agaknya jenis Mim Alif Lam Sin, nak buat kerja senang. Tapi amatlah budussssssnya (tahap gaban 1,000,000X) sampai sanggup ciplak hasil tulisan orang depan mata. Yang paling saya terkilan, nama saya langsung tidak dirujuk! Memang sahlah ciplaknya. Saya berharap mamat ni insaf tidak mengulangi perbuatan ini. Tidak dapat saya bayangkan apa akan terjadi kalau ini terjadi semasa viva beliau nanti.

Kata saya....saya harap next time main s/visor dia tolonglah tengok betul-betul paper dia tu sebelum dihantar ke mana-mana seminar, conference atau journal. Takut nanti buat malu universiti.

5 comments:

Ibu Baru said...

ayooo bulat2 dia ceduk. mmg mangkuk la pak arab tu. ada org penah bgtau kalo pak arab tu pandai dia x kan belajar kat luar negara.

jorazak said...

ibu baru
sebenarnya dia memang satu apa pun tak tahu fasal GA. dia ingat benda tu ada dalam perisian yang dia guna. tu la fasal baca jurnal tak nak fahamkan betul-betul.
pak arab ni main s/visor pun pak arab jugak. dah 2 tahun baru nak belajar software tu, paper yg dia present pun tahap master, ataupun tahap final year student ug. lantak pi dialah.

Ibu Baru said...

en jo, ingat x dulu ada pinjamkan cd photoshop? boleh x nak dptkan dianya license key?

jorazak said...

ibu baru
yg mana satu ek? which version? kalu jumpa saya e-mail...

Ibu Baru said...

photoshop cs v.8.0