Wednesday, January 27, 2010

Cermin Sisi

Dua minggu lepas cermin sisi kereta Naza telah ditarik keluar dan dipecahkan oleh kera-kera di hutan yang kelaparan. Agaknya kerana marah sangat operasi yang sama juga telah dibuat di beberapa rumah yang berdekatan. Ada rumah sampai empat biji kereta cermin sisinya kena pecah.Yang peliknya kera-kera ni pandai pula, apabila siap operasi mencabut dan memecah, cermin sisi itu diletakkan atas tembok pintu pagar rumah.

Semalam saya ke kedai untuk memperbaiki cermin sisi itu. Hi, hi, saya tak pergi ke Naza Service Center yang kat Jalan Tun Ali tu. Saya pergi ke bengkel yang mengiklankan sebagai pakar dalam pembaikan kereta-kereta Naza. Mungkin tuanpunya bengkel pernah bekerja di Naza Service Center. Kenalah bayar RM150.00 untuk cermin sisi itu.

Bila dah rosak cermin barulah saya hargai fungsi cermin sisi. Kena pulak yang pecah sebelah kanan. Nak memotong memanglah susah.

Kata saya... itu baru cermin sisi, dah tiada baru tahu nak mengenang jasanya...

2 comments:

aintsuperwoman said...

Saya rasa kera tu marah melihat wajahnya sendiri kat cermin sisi tu..dia pun tak sangka rupa dia macam tu....hehehehe....

jorazak said...

aintsuperwoman
samada itu, atau dia ingat ada mak/pak we di sebalik cermin tu...