Monday, April 13, 2009

Bila Dah Kalah

Sebelum pilihanraya semua kata mereka boleh menang. Tapi bila dah kalah...

+++ ada yang kata peti undi dibuang ke laut.
--- biarlah peti tu kat laut. boleh jadi tukun. esok-esok ada ikan kena tangkap, orang belah perut dia nampak ada kertas undi.

+++ mula diorang kata nak undi calon dia, tapi bila tengok keputusan calon dia kalah lagi. dia kata bukan salah calon dia.
--- yalah bukan salah calon dia. salah dia. dah berpuluh tahun duduk kat atas apa dia buat? masih lagi gila kuasa. tapi orang parti dia tak seberani parti yang satu lagi. kesian kaum dia.

+++ 2 parti ni seolah-olah menyalahkan keputusan konsortium meletakkan calon. kedua-dua dah melobi untuk meletakkan calon mereka di 2 bukit ini.
--- agaknya kalau calon mereka diletakkan di situ pada masa ini mungkin kalah lebih teruk lagi, kalau berdasarkan sentimen sekarang. apa bukti mereka boleh menang di situ.

kata saya...ada pulak yang merajuk tak dapat jadi menteri nak tarik calon dia dari kabinet. tak sedar ke shelf life dah expired. kalau makan nanti keracunan.

6 comments:

Ibu Baru said...

aiyo berlapik2 entri en jo ni.tau la tgh writing tesis :)

jorazak said...

ibu baru
1. hi, hi, bukan berlapik tapi berhemah.

blogmaster said...

agaknya dia lupa, sekarang parti dia jadi beban besar pada konsortium tu.

dah tu menteri dari parti dia yang ada tu bukan nak menyelesai masalah, tapi menambah masalah. Hari ini kata, banyak jawatan gagal di isi. habis dia menteri nya apa buat, kenapa tak selesaikan?

heeee.. he... he.... kalau dah jadi menteri kuota gitu le agaknya..

jorazak said...

hassan
aku bukan apa, kesian kat kaum dia. dah lebih 50 tahun merdeka, the privilege is only for the selected few. sekarang baru nak cakap kerajaan tak buat apa-apa. masa dia menteri dulu apa dia buat?

blogmaster said...

Ini permainan kerja menyalahkan orang le ni, itu pun maksud saya. Bila kaum dia rata-rata dah marah kat dia, dia tak nak mengaku kesilapan, tapi salahkan parti teras konsortium tu. Dia tak perasan lagi tu yang parti teras tu tak banyak pun kalah nya, dalam PRU 12 tu, yang banyak kalah komponen, termasuk komponen dia yang rasanya contributionnya bawah tahap gagal tu...

jorazak said...

hassan
aku rasa dia lebih terror dari che det & pak lah. mungkin ahli umno yg berinspirasi tinggi kena berguru dgn dia.