Tuesday, May 05, 2009

Bodek Jangan Tak Bodek

Itu hari saya tertengok satu iklan di surat khabar arus perdana. Satu iklan terima kasih kepada satu pasangan. Besar. Satu mukasurat.

Yang saya nak tergelaknya gambar yang diletakkan dalam iklan. Agaknya, gambar yang telah diedit, mungkin menggunakan photoshop. Sama seperti keadaan gambar mak saya yang telah saya edit setahun lepas.

Kata saya...kalau nak bodek tu buatlah cara elok sikit. Tak pun guna gambar masa muda-muda, macam diorg guna gambar TMM masih berjambang panjang satu ketika dulu.

4 comments:

Ibu Baru said...

iklan apa? tepek la kat blog. btw smlm sy buat bbq ayam resepi en jo, majlis bbq kat rumah kawan. habis! mmg best. nnt sy buat entri khas. lg satu rupanya saya dah lulus PTK, hampir setahun sy ingat fail.

sya said...

Orang ni kan.. selagi boleh mengampu dia orang akan mengampu walaupun kekadang jadi kelakar dan tak masuk dek akal sungguh

jorazak said...

ibu baru
1. iklan tu dah lama, a few days after kita dapat pm baru, kalau tak silap. surat khabarnya pun dah dijual. kalau you tengok pun mesti tergelak punya. saya rasa bukan kerja org profesional. mungkin org baru main-main photoshop mcm saya.
2. tahniah. hi, hi, bolehlah apply naik pangkat, ek. dapat 3 ke 4?

jorazak said...

sya
biasalah utk company mengiklankan ucapan terima kasih kepada org yg merasmikan function kat company mereka, esp. org yg berpangkat. tapi ini kerja bodek yg most outrageous. nampak sangat gambar tak original.