Sunday, August 24, 2008

Tuu Diaaa...

Pagi tadi pergi Tesco.

Nak beli ayam, ikan, sayur-sayuran dan keperluan rumah yang lain.

Terlihat tanda harga ayam. Ada dua...

Satu RM6.99 sekilo dan satu lagi RM7.59 sekilo.

*****************************

Semalam isi minyak dengan harga baru, RM2.55 seliter.

Isi penuh, RM66.00. Dulu RM70.00. Dulu-dulu RM45.00.

Ada apa-apa perbezaan?

*****************************

Semalam juga ke Pejabat Pos. Claim rebate minyak.

Untuk kereta Kancil dan Gen 2. Saya hanya mampu kereta nasional, tak mampu beli mercedez E230 Kompressor.

Hi, hi, dapat duit raya RM1250.00.

*****************************

Kata saya...I rest my case!

2 comments:

sya said...

wah dah dapat claim itu duit.. sya tak leh claim sebab bawah 31 march.. tunggu renew roadtax dulu.. ntah apa rasional bagi tarikh tu pun tak tau..

jo.. skrg ni ayam kat pasar malam pun dah 7.50 tau.. tercekik rasanya.. kalau gini kena makan sampai ke tulang temulang ayam utk rasakan berbaloi

jorazak said...

Sya
Sebenarnya my wife dah pergi pasar kat muzaffar height. Ayam: RM7.80 sekilo. That's why ke Tesco pagi tadi, beli yang RM6.99 sekilo. Tak taulah kat pasar borong berapa.
Hi, hi, rebate minyak tu bolehlah buat belanja balik raya. Hopefully, siapa yg perintah lepas 16 September (whatever-lah) will continue the rebate till march next year.